Maak kennis met onze sprekers op PSYKONNEKT

11 maart 2025

Op dinsdag 11 maart 2025 organiseert Konnektit de tweede editie van PsyKonnekt, hét event waar psychologen, psychotherapeuten, seksuologen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers, psychologisch consulenten, orthopedagogisch consulenten, bemiddelaars, coaches, … kunnen ontdekken, bijleren en konnekteren. 

Het is een dag waarin we de ingrediënten van een vakbeurs mixen met de ingrediënten van een symposium en dit overgoten met een sausje van interessante ontmoetingen

Kortom een boeiende dag voor elk die in de GGZ werkt.

Onze sprekers

Simon Malfait behaalde in 2007 zijn bachelordiploma in de verpleegkunde, met een optie in de geestelijke gezondheidszorg (HoGent). Daarna behaalde hij ook nog zijn master Verpleegkunde en Vroedkunde &  master in Gezondheidszorgmanagement en -beleid aan de Universiteit Gent in 2013. In 2018 promoveerde hij met zijn proefschrift over patiëntenparticipatie op verpleegafdelingen en de overdracht aan het bed. Sinds  2022 is hij werkzaam als zorgmanager van de Klinisch Ondersteunende sector  binnen het UZ Gent. Daarnaast  is Simon is hij o.a  gastdocent  in de masteropleiding Management en Beleid van de Gezondheidzorg en zetelt hij als expert in  de Hoge Gezondheidsraad.


Simon Malfait maakt ons tijdens zijn keynote wegwijs in onderzoeksliteratuur

Hoe vind je een betrouwbaar wetenschappelijk artikel?

Wat zegt de naam van een tijdschrift over een artikel?

Hoe interpreteer je onderzoeksresultaten?

Inzichten uit onderzoek helpen je om veilige en kwaliteitsvolle zorg aan te bieden. Het is immers één van de drie pijlers van evidence-based werken. Alleen is het niet altijd gemakkelijk om als zorgverlener betrouwbare artikels te vinden, te lezen, te interpreteren en met je eigen werk te verbinden. Veel zorgverleners lopen daarom vast op een wetenschappelijk artikel.

  • Elke bezoeker ontvangt ook zijn nieuwste boek "Wetenschappelijk lezen voor zorgverleners".

Nikita Vancayseele is Klinisch Psycholoog, werkzaam bij de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek (EZO). Binnen EZO is ze verantwoordelijk voor de verwerking en analyses van de Vlaamse gegevens mbt suïcidepogingen. Haar onderzoek wordt jaarlijks neergeschreven in een jaarverslag over de epidemiologie van suïcidepogingen binnen Vlaanderen. Zij volgt tevens de digitale verwerking op van deze registraties binnen de verschillende Vlaamse zorginstellingen.


In haar keynote staat Nikita stil bij het feit dat suïcide meestal niet impulsief gebeurt, bijna altijd gaat er een heel proces aan vooraf. Belangrijk hierbij is om zo vroeg mogelijk in het proces in te grijpen door het detecteren en bespreekbaar maken van suïcidaliteit. Tijdens de keynote wordt er dieper ingegaan op de Leidraad Opvang en Evaluatie Suïcidaliteit (=LOES). LOES biedt ondersteuning om in gesprek te gaan met patiënten met suïcidale gedachten of na een suïcidepoging. Eveneens zal worden toegelicht hoe LOES zich verhoudt tot risicoformulering, safety planning en zorgcontinuïteit bij suïcidale personen.

Niki Vervaeke werkt als trainer binnen bedrijven en organisaties en dit voor zowel Nederlandstalige, Franstalige als Engelstalige trainingen.

Ze is opgeleid als licentiate in de politieke wetenschappen, internationale betrekkingen en volgde daarnaast een eenmalige kandidatuur moraalwetenschappen. Tijdens haar loopbaan volgde ze een driejarige counselor opleiding en meerdere kortdurende opleidingen rond oa focussen, transactionele analyse, burn-out en bore-out, werken met mensen met beperking, projectmanagement, performantiemanagement, etc.

Vanuit haar opleiding tot counselor, haar vrijwilligerswerk bij het Namasté huis, de basisopleiding bemiddeling en blijvende leerhonger versterkte ze haar passie voor verbindende communicatie en conflicthantering. Ze heeft o.a. meerdere jaren als externe ombudsvrouw in de geestelijke gezondheidszorg op de teller en combineerde die job de laatste jaren met freelance trainer, coach en counselor.

In haar loopbaan combineert ze steeds haar liefde voor leren met werken voor en met mensen.


Centraal in de workshop van Niki staat tijd.

To do, must do, zeker niet te vergeten, mails, afspraken, voorbereidingen, notificaties, collega’s, planning, filmpjes, podcasts, vlogs ….. welkom.

De dagen vliegen voorbij, je holt van hot naar her, combineert, multitaskt en vliegt.

En toch hebben we na een volle dag soms het gevoel ‘niks gedaan’ te hebben…

Of lijkt het na een volle werkweek alsof je alleen achter de dingen aanholde en niet deed wat je eigenlijk wou….

Herkenbaar?

Hoe en waaraan we onze tijd, aandacht en energie besteden is een blijvende uitdaging.

Eentje waarbij we wel wat hulp kunnen gebruiken.

In deze korte, interactieve sessie staan we even stil bij hoe het dan wel kan.

Kortom, we maken tijd voor tijd maken en gaan concreet aan de slag met wat belangrijk is.

Welkom

Wouter Sterkendries is een gepassioneerde expert en trainer bij Coretalents

Met jarenlange ervaring in het veld, inspireert hij professionals om het maximale potentieel van hun coachees te ontdekken en te benutten. Tijdens zijn keynote laat Wouter zien hoe de wetenschappelijk onderbouwde Coretalents-methodiek een levenslange gids biedt om mensen te begeleiden bij keuzes in werk, studie en persoonlijke ontwikkeling. Leer hoe je deze methode kunt integreren in jouw praktijk om klanten nog beter te begrijpen en te ondersteunen, zonder in hokjes te denken. Laat je meenemen in een vernieuwende kijk op talent en menselijk potentieel!

Katrien Bontinck werkt sinds 2016 in de groepspraktijk "het Gezondheidshuis" te Lede (bij Aalst) alsook in haar "Huis voor Verbinding" te Haaltert, waar ze eveneens een prachtige ruimte aanbiedt aan collega's om workshops, trainingen, yoga-, ademsessies, .. kortom alles rond welzijn en ont-haasten te organiseren. 


In de workshop "Leren ontstressen in minder dan 5 minuten" leer je situaties ontstressen die je “eigenlijk niet kan kennen” maar die wel opgeslagen zijn in je onderbewuste en die je veel last bezorgen. 

Via deze aanpak wordt je onderbewuste je beste vriend die automatisch uitvoert wat jij belangrijk vindt, nl stress en onrust weggooien. 

En dat werkt razendsnel ! 

Je leert hier een diepgaande ontstress-methode aan die je zelf makkelijk en overal kan toepassen.

Deze oefening is ook perfect om aan jouw cliënten of patiënten door te geven. 

Marijke Leys is psychotherapeut en oprichter van het Voice Dialogue Instituut. Ze is opgeleid in Voice Dialogue, Emotion Focused Therapy, TIST van Janina Fisher, Imaginaire Rescripting, EMDR en is IFS-informed.


Van delen naar helen

Over de impact van delenwerk in (trauma)therapie

Tijdens het laatste decennium wordt delenwerk meer en meer ingezet in psychotherapie. Voice Dialogue, Internal Family systems (IFS), het werk van Janina Fisher (TIST), Schematherapie, Inner Relationship Focusing van Ann Weiser Cornell…, het is slechts een greep uit de methodieken die worden toegepast bij trauma. Al deze methodes zijn erop gericht om jezelf in al je aspecten welkom te heten, en vanuit je centrale bewustzijn, nieuwe en herstellende relaties aan te gaan met de (gekwetste) delen in jou.

Marijke Leys, experte in delenwerk, staat eerst stil bij de basis uitgangspunten van delenwerk en hoe de delen zich manifesteren bij trauma. Vervolgens licht ze de grondhouding toe die noodzakelijk is om met delen te werken en bespreekt de voornaamste gelijkenissen en verschillen in de diverse methodieken. In de workshop wordt tevens een ervaringsgerichte oefening aangeboden om de innerlijke dialogen tussen jezelf en je delen op gang te brengen.

Vicky Nuyts is werkzaam als coach en auteur van het boek ‘Het ACTieve GlunderSchrift, een werkboek voor durvers, doeners, denkers en twijfelaars’


In de workshop "Woorden geven aan wat je waard bent, wat je voelt en waar je naartoe wilt" leer je hoe je cliënten beter kan ondersteunen bij het verkennen van hun sterke punten, gevoelens en waarden.

In deze interactieve workshop leer je  de basisprincipes van Acceptance and Commitment Therapie (ACT) kennen en ga je praktisch aan de slag met de unieke kaartensets EigenHeidjes, GevoeligHeidjes en WaardigHeidjes, door hands-on werkvormen. Je ontdekt hoe je met behulp van de kaartensets nuances kunt aanbrengen in wat je denkt, voelt en doet.

Wat kun je verwachten?

Theoretische inzichten: leer de basisprincipes van ACT en begrijp waarom het belangrijk is om je kwaliteiten, talenten, gevoelens en waarden te verkennen.

Praktische werkvormen: werk met de EigenHeidjes, GevoeligHeidjes en WaardigHeidjes: ontdek hoe je deze sets kunt inzetten in je eigen praktijk.

Direct toepasbare tools: na deze workshop heb je concrete oefeningen die je meteen kunt gebruiken om je cliënten te helpen bij het verhelderen van hun talenten, gevoelens en waarden.

Myriam Deroo is stress en burn-out coach en loopbaancoach en geeft hartcoherentietrainingen met biofeedback apparatuur


In de interactieve workshop "Adem je stress weg! En bouw veerkracht op!"  ontdek je hoe ademhaling en hartcoherentie krachtige bondgenoten zijn om stress te beheersen, je lichaam weer in balans te brengen en pijnvrij te bewegen.

Wat kun je verwachten?

  • Wetenschappelijke inzichten: Leer hoe de verbinding tussen hart en brein je stressrespons reguleert en welke invloed dit heeft op je bewegingspatroon en pijn.
  • Praktische technieken: Ontdek ademhalingsoefeningen waarmee je stresspieken kunt opvangen en je herstel na stressvolle periodes versnelt. Dit geeft je lichaam meer vertrouwen en vermindert de noodzaak voor bescherming.
  • Direct toepasbare tools: Oefeningen die je meteen kunt gebruiken om je hartslagvariabiliteit te verbeteren, je focus te versterken en je lichaam te ondersteunen in pijnvrij bewegen.
  • Interactieve Q&A: Stel je vragen en ontvang tips om stressregulatie en ademwerk een plek te geven in je dagelijks leven.

Waarom deelnemen?

  • Meer veerkracht: Leer hoe je je lichaam en brein effectief kunt ondersteunen tijdens en na stressvolle momenten.
  • Pijnvrij bewegen: Begrijp hoe stress en pijn samenhangen en ontdek hoe je lichaam minder ‘bescherming’ nodig heeft door ademhaling en herstel.
  • Diepere verbinding: Creëer balans in jezelf en versterk de connectie tussen lichaam en brein.

Nils Vandenbroucke is klinisch psycholoog en psychotherapeut gespecialiseerd in trauma en opvang na traumatische gebeurtenissen. Sinds 2012 begeleidde hij getroffenen en hulpverleners bij verschillende rampen in België, zoals de busramp in Sierre, de treinramp in Wetteren, de terroristische aanslagen in Brussel en Zaventem, de coronapandemie, enz. Naast zijn activiteiten als psycholoog heeft hij ook nationale en internationale ervaring in het geven van trainingen en opleidingen aan bedrijven en studenten.


Robbert Meulemeester is Senior Consultant & Trainer at PM • Risk Crisis Change en heeft hij zich gespecialiseerd in acuut crisisadvies, strategische crisiscommunicatie, trainingen en oefeningen, processen voor crisisbeheer en spelsimulaties.


Tijdens hun keynote vertellen Robbert en Nils meer over Hectic Harmony, een bordspel dat spelers een stressvolle dag laat ervaren. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel voor professionals die werken met cliënten die te maken hebben met stressgerelateerde uitdagingen of voor teams die op zoek zijn naar workshops rond zelfzorg en stress. Hectic Harmony is een interactieve spelsimulatie die je meeneemt op een reis door stressvolle situaties. Leer door middel van fictieve scenario's hoe je stressoren herkent en effectief aanpakt, en voorkom een burn-out bij jouw personage. Met boeiende uitdagingen en realistische situaties, biedt Hectic Harmony een speelse benadering van stressmanagement en zelfzorg. Hectic Harmony wordt gevraagd als training voor bedrijven, teambuilding, of workshop. Hectic Harmony is een van de finalisten voor de Gouden Dobbelsteen 2025 in de categorie educatieve bordspellen 12+.

Brigitte Dhondt is van oorsprong kinesitherapeut en bekwaamde zich reeds vele jaren in lichaamsgerichte traumatherapie. Ze is Voice Dialogue Facilitator, Conscious Body begeleider, Traumasensitieve Yoga Docent en Somatic Experiencing Facilitator

De stem van het lichaam

Hoe beter we al onze ikken leren kennen, ook de meer verstoten of onontwikkelde delen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren.

Niet alleen onze psychologische ikken bieden ons veel inzicht, ook ons lichaam slaat veel informatie op. Deze informatie uit zich vaak via fysieke klachten, maar is ook toegankelijk zonder dat je bepaalde klachten hebt. In Voice Dialogue zijn er verschillende manieren ontwikkeld om een stem te geven aan het lichaam en om contact te maken met de delen die zich mogelijk achter een fysieke klacht bevinden. Dit kan helpen om onbewuste spanningen of onverwerkte emoties te identificeren die zich in het lichaam uiten als pijn of ongemak. 

Door in gesprek te gaan met de subpersoon die deze gevoelens vertegenwoordigt, kan de cliënt meer inzicht krijgen in de psychologische oorsprong van de klacht en dit integreren in zijn bewustwordings en -helingsproces.

In deze uiteenzetting krijg je aan de hand van theorie en een korte ervaringsgerichte oefening  een inleiding over hoe Voice Dialogue kan ingezet worden bij fysieke klachten.

    Marieke Impens is  zaakvoerder van The Human Link, klinisch psycholoog en gedragstherapeut.


    Gestart in 2009 is ze sinds 2021 medezaakvoerder van deze toffe boîte! Vanuit de ambitie om geen “softe” psycholoog te worden en haar nood aan een degelijke portie wetenschappelijkheid binnen de psychologie, startte ze haar professionele carrière als theoretisch psycholoog en behaalde ze een getuigschrift in de neuropsychologie. Omdat haar honger nog niet helemaal gestild was, behaalde ze in 2011 haar postgraduaat Gedragstherapie aan de KULeuven. Dit denkkader is helemaal op haar lijf geschreven. Haar focus ligt enerzijds op het professionaliseren en het uitbouwen van de expertise in The Human Link. Daarnaast blijft ze ook gebeten om zowel bedrijven als particulieren zelf te ondersteunen waar mogelijk. Ze is  ook erkend supervisor binnen de gedragstherapie en op die manier kan ze haar  expertise en know how doorgeven aan collega’s.

      Bep Trogh is zaakvoerder van The Human Link, klinisch psycholoog en gedragscounselour. Ze werkt sinds 2012 voor The Human Link. Als arbeids-en organisatiepsycholoog, erkend klinisch psycholoog en gedragscounselor maakt ze deel uit van het team. Ze begeleidt individuen en teams op gebied van werkgerelateerde stressklachten, burn-out en acute stress (opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen). Daarnaast geeft ze psycho-educatieve opleidingen, workshops en train-the-trainers binnen bovenstaande thema’s. Binnen de projectwerking van The Human Link probeert ze preventieve oplossingen te ontwikkelen en te implementeren naar verschillende kwetsbare doelgroepen toe. Tot slot ondersteunt ze organisaties bij het uitwerken van hun beleid waarin het welzijn van de medewerkers centraal staat. Hoe ze het ook draait of keert het meeste energie haalt ze uit daadkrachtig bezig zijn met mensen. En lachen natuurlijk!

Tijdens PsyKonnekt komen Bep en Marieke spreken over het emotionele belasting, een onderwerp dat nog regelmatig onderbelicht blijft. We horen wel eens dat "zorgen voor anderen" of "luisteren naar het verhaal van de ander" belangrijk is voor hun welzijn, maar vaak vergeten we hoe dit kan wegen op onszelf als mens. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar emotionele belasting kan zowel subtiel als zwaar aanvoelen. Wanneer we zorgdragen voor anderen, zowel in onze persoonlijke als professionele levens, is het makkelijk om onszelf achteruit te plaatsen en de behoefte om te ondersteunen op de voorgrond te zetten. Dit is een prachtig teken van empathie, maar het brengt vaak ook een onverwachte last met zich mee. De uitdaging ligt in het vinden van een balans hierin. Bep en Marieke nemen je tijdens hun spreekmoment verder mee in hoe emotionele belasting zich opbouwt, tot uiting kan komen en hoe je hier iets aan kan veranderen. De balans tussen zorgen voor de ander en jezelf uit het oog verliezen is niets om je over te schamen, wel is het belangrijk om hier zelf bewust van te worden en verantwoordelijkheid in op te nemen. Daar reiken we jou bij The Human Link graag tools en kennis voor aan.

Lieve De Brauw werkt als klinisch psycholoog al meer dan 30 jaar met kinderen, jongeren en volwassenen in psychische nood. Gedurende 20 jaar was ze verbonden aan een kinderen en jongerenteam van een centrum geestelijke gezondheidszorg te Aalst en was ze actief als gerechtsexpert in zaken van fysieke en seksuele grensoverschrijdingen ten aanzien van minderjarigen. Met een achtergrond in solution focused brief therapy en een opleiding als erkend EMDR Europe consultant heeft ze zich daarnaast ook toegelegd op de uitbouw van haar zelfstandige praktijk te Lede (sinds 2017 fulltime) waar ze vooral cliënten begeleidt met complex trauma. In haar zoektocht om ingang te vinden bij gekwetste jonge kinderen maakt ze gebruik van kleine verhalen en metaforen.


Kom als psychotherapeut, (kinder)coach, zorg-co of leerkracht het kleurrijke en boeiende materiaal ontdekken dat uitgewerkt is rond een lieflijke voorjaarsvlinder. Een prachtig prentenboek, een pluche oranjetipje, puzzels en uitgebreide handleidingen om binnen een therapeutische, coachende of educatieve context het gesprek aan te gaan met jonge kinderen (leeftijd 5-9 jaar) rond emoties en (on) welbevinden. In de workshop maak je kennis met het verhaal en krijg je tips om met het verhaal een traject uit te werken.

Patricia Vandenameele is een ervaren integratief psychotherapeut. Als docent en supervisor binnen de Academie voor Integratieve Psychotherapie kent ze als geen ander de uitdagingen die hulpverleners dagelijks tegenkomen.

Michèle De Groote is klinisch orthopedagoog en docent aan de Odisee Hogeschool, gespecialiseerd in beeldend coachen.


Als moeder en dochter vormen zij samen Mijn Binnenste Buiten. Ze besloten de krachten te bundelen en ontwikkelden hun eigen integratieve methodiek om te verbeelden binnen coaching & psychotherapie.

Binnenste Buiten biedt een integratieve visuele methodiek voor de hulpverlener. Via tafelopstellingen brengen we de innerlijke wereld van de cliënten met de metafoor van het toneel, op een overzichtelijke manier in beeld. We bieden materiaal en handleiding om met de methodiek aan de slag te gaan. Een tool-box met geïllustreerde kaartensets, visueel bord, popjes en materiaal. Daarnaast online-trainingen en supervisietrajecten.

Suzanne Kempeneers is integratief psychotherapeut, trainer, auteur en docente. Met haar project I Ousía biedt ze reeds 9 jaar therapeutische retreats aan op het Griekse eiland Naxos. Daarnaast ondersteunt ze therapeuten, coaches en social professionals als supervisor (therapeutenluisteraar) en trainer, verzorgt ze korte therapeutische trajecten en geeft ze les aan de Educatieve Academie te Berchem. 


Tijdens PsyKonnekt geeft Suzanne 2 keynotes.

De eerste kreeg de titel "Rode bottekes". Of hoe de Psychologie van de Zelven je het leven makkelijker maakt. 

De Psychologie van de Zelven is een manier van kijken naar de mens. Het gaat er vanuit dat we bestaan uit verschillende zelven, ikken, subpersoonlijkheden. Het is een kijk die ondertussen door verschillende psychotherapeutische stromingen wordt gehanteerd. Zo vormt het de basis van Voice Dialogue, ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Maar het overstijgt de psychotherapie.

Deze visie draagt zoveel mildheid en groeipotentiëel in zich: inzicht in en bewustzijn van deze stukjes, kan ons leven makkelijker maken; kan ons anders helpen kijken naar (het gedrag van) de ander; kan ons vrijer in het leven laten staan.

In deze lezing licht ik dit op een luchtige en toegankelijke manier toe.

***

De 2e lezing kreeg als titel "Als verhalen spreken…" Over de bruikbaarheid van vertellingen in coaching, therapie en training.

Verhalen zijn van alle tijden, of het nu gaat over sprookjes, mythen of vertellingen. Ze dragen heel wat wijsheid in zich, soms verborgen. Verhalen zijn immers uitgewerkte metaforen, beeldspraak die inhouden vertalen naar een andere realiteit, waardoor boodschappen zachter kunnen begrepen of gevoeld worden..
Ze bevatten schatten zowel voor gebruik in therapie, coaching en training.
Tijdens deze korte workshop gaan we deze methodiek verkennen. Hoe, wanneer, waarom…

Een proevertje in afwachting van het nieuwe boek dat dit najaar verschijnt.

Tania Gevaert  is psychotherapeut, ECHA Specialist in Gifted Education en onderwijstrainer (Novilo, CNO Antwerpen). Tania is eigenaar van de praktijk Samen Slimmer Groeien. Dit multidisciplinaire team doet aan adviseren, begeleiden en coachen van (hoog)begaafde leerlingen, hun ouders en scholen, maar ook hoogbegaafde volwassenen. Samen met Ophélie Desmet, Ph.d (Ball State University, VS) stichtte ze het Steunpunt Onderpresteren, een expertisecentrum voor wetenschappelijk onderzoek en begeleiding van onderpresteren. Ze is auteur en co-auteur van verschillende boeken over onderpresteren en hoogbegaafdheid.


Op PsyKonnekt verzorgt ze 2 keynotes

De eerste kreeg de titel "Gewoon slim of hoogbegaafd?" waarin ze aandacht zal besteden aan het verschil tussen beiden en hoe je  in de praktijk het verschil kan herkennen/inschatten.

In de tweede keynote besteedt ze aandacht aan angst en onderpresteren: "Anna Angstige in de begeleiding". In deze keynote staat ze stil bij wat is onderpresteren en hoe je ‘Anna Angstige’ kan helpen.

Rudi Thoelen, voormalig F-16 piloot en ervaren coach, heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van professionals die functioneren in high-performance omgevingen. Zijn expertise in ademhaling, hartcoherentie, stressmanagement en mentale weerbaarheid maakt hem een waardevolle mentor voor psychotherapeuten die hun cliënten willen versterken bij stress en trauma. Hij maakt gebruik van wetenschappelijk onderbouwde technieken en inzichten uit zijn rijke ervaring als coach en trainer om duurzame prestaties en emotionele balans te bevorderen.


Tijdens PsyKonnekt geeft Rudi de keynote met als titel "De kracht van ademen".

Ademhalen is een levenslijn die lichaam en geest verbindt, maar vaak een onbenutte bron van kracht. Wat als je cliënten bewust leert ademen om hen te helpen stress te reguleren, focus te verbeteren en veerkracht op te bouwen? Deze keynote neemt je mee in baanbrekende ademhalingstechnieken zoals hartcoherentie en Oxygen Advantage.

Als psychotherapeut kun je deze krachtige technieken integreren om angst te verminderen, trauma te begeleiden en prestaties te optimaliseren. Door bewust te werken met de ademhaling open je deuren naar herstel en persoonlijke groei die anders gesloten blijven.


Kevin De Geest is verbonden aan Psylaris. Zij ontwikkelen  hulpmiddelen voor de GGZ met als doel en resultaat de wachtrijen te verkorten. Zij zijn Europa’s grootste VR platform op het gebied van (autonome) toepassingen voor de behandeling van angst, depressie en traumabinnen en buiten de behandelkamer. Maak kennis met een VR bril die kan fungeren als hulpmiddel voor uw EMDR, CGT, (VR)Exposure therapie, Mindfullness en Medische Hypnose therapieën.


Tijdens PsyKonnekt organiseert Kevin een VR-Tupperware party waarin je spelenderwijs kennis kan maken met VR en hoe je dit kan inzetten binnen en buiten de behandelkamer. Iedereen krijgt een eigen VR bril op en samen doorlopen we de verschillende modules,ervaren we hoe breed VR ingezet kan worden en hoe zowel cliënt als behandelaar dit gebruiken en beleven.

Marianne Depestel is werkzaam als hippotherapeut


Deze workshop biedt je de kans om tijd te nemen voor jezelf en verbinding te maken met jouw innerlijk vuur als hulpverlener. Het is een uitnodiging om stil te staan, te reflecteren en opnieuw te ontdekken wat jou drijft.

Door te herbronnen, krijg je hernieuwde energie en kun je blijven bijdragen aan het welzijn van anderen.

Ontdek de kracht van herbronnen en laat jouw innerlijk vuur weer stralen!

Ilse Van De Putte is integratief psychotherapeute met specialisatie in emotioneel lichaamswerk® en lichaamsgericht begeleiden. Sinds 2010 is zij zelfstandige in bijberoep en sinds 2022 oefent zij haar beroep voltijds uit met individuele sessies, relatie- of duobegeleiding, groepswerk en lesopdrachten. Zij is freelance lesgever bij NEL vzw en op vraag ook in andere organisaties. Ze laat jullie graag ervaringsgericht kennismaken met emotioneel lichaamswerk en ademwerk in een korte workshop van 1u, waarin ze ook kort het kader schets waarbij wetenschappelijke evidentie en zingevende (spirituele) aspecten van het lichaam en het leven elkaar niet hoeven uit te sluiten.


In deze workshop laat ik je graag ervaringsgericht kennismaken met emotioneel lichaamswerk®, een methode die de emo-tonico relatie van het lichaam centraal stelt. Emo verwijst daarbij naar emotie en de impact van emotie op spierspanning. Tonico verwijst daarbij naar de tonus, de spierspanning in rust die functioneel is als hij de normale houding of beweging ondersteunt maar doorheen het leven vaak uit balans is geraakt met teveel of te weinig spanning en zogenoemde spierpantsers als gevolg. Ik neem jullie graag mee in bewegen, ademen en ruimte voor expressie van gevoel of emotie, verbaal of non-verbaal. En kort schematisch geef ik toelichting bij het ruimere kader van lichaamswerk en psychotherapie en hoe emotioneel lichaamswerk zich daartoe verhoudt.

Het programma

€ 49

Mis hét event voor de GGZ hulpverlener niet!


Voor slechts € 49 excl. btw geniet je van 

  • een goedgevuld dagprogramma met boeiende keynotes en workshops
  • inspirerende ontmoetingen met collega's en exposanten
  • lekkere catering 
  • een goodiebag.

"De fijne sfeer die er hing, het lekkere eten, de nieuwe mensen die ik mocht ontmoeten en de verbinding met collega's. Kortom de 1e editie van PsyKonnekt was een aangename dag".