Maak kennis met onze sprekers op PSYKONNEKT

11 maart 2025

PsyKonnekt is  een unieke kans voor psychologen, psychotherapeuten, seksuologen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers, psychologisch consulenten, orthopedagogisch consulenten, bemiddelaars, coaches, … om te ontdekken, bij te leren en te konnekteren.

Het is een dag waarin we de ingrediënten van een vakbeurs mixen met de ingrediënten van een symposium en dit overgoten met een sausje van interessante ontmoetingen

Kortom een boeiende dag voor elk die in de GGZ werkt.

Onze sprekers

Simon Malfait behaalde in 2007 zijn bachelordiploma in de verpleegkunde, met een optie in de geestelijke gezondheidszorg (HoGent). Daarna behaalde hij ook nog zijn master Verpleegkunde en Vroedkunde &  master in Gezondheidszorgmanagement en -beleid aan de Universiteit Gent in 2013. In 2018 promoveerde hij met zijn proefschrift over patiëntenparticipatie op verpleegafdelingen en de overdracht aan het bed. Sinds  2022 is hij werkzaam als zorgmanager van de Klinisch Ondersteunende sector  binnen het UZ Gent. Daarnaast  is Simon is hij o.a  gastdocent  in de masteropleiding Management en Beleid van de Gezondheidzorg en zetelt hij als expert in  de Hoge Gezondheidsraad.


Simon Malfait maakt ons tijdens zijn keynote wegwijs in onderzoeksliteratuur. 

Hoe vind je een betrouwbaar wetenschappelijk artikel?

Wat zegt de naam van een tijdschrift over een artikel?

Hoe interpreteer je onderzoeksresultaten?

Inzichten uit onderzoek helpen je om veilige en kwaliteitsvolle zorg aan te bieden. Het is immers één van de drie pijlers van evidence-based werken. Alleen is het niet altijd gemakkelijk om als zorgverlener betrouwbare artikels te vinden, te lezen, te interpreteren en met je eigen werk te verbinden. Veel zorgverleners lopen daarom vast op een wetenschappelijk artikel.

Elke bezoeker ontvangt ook zijn nieuwste boek "Wetenschappelijk lezen voor zorgverleners".

Wouter Sterkendries is een gepassioneerde expert en trainer bij Coretalents

Met jarenlange ervaring in het veld, inspireert hij professionals om het maximale potentieel van hun coachees te ontdekken en te benutten. Tijdens zijn keynote laat Wouter zien hoe de wetenschappelijk onderbouwde Coretalents-methodiek een levenslange gids biedt om mensen te begeleiden bij keuzes in werk, studie en persoonlijke ontwikkeling. Leer hoe je deze methode kunt integreren in jouw praktijk om klanten nog beter te begrijpen en te ondersteunen, zonder in hokjes te denken. Laat je meenemen in een vernieuwende kijk op talent en menselijk potentieel!

Niki Vervaeke werkt als trainer binnen bedrijven en organisaties en dit voor zowel Nederlandstalige, Franstalige als Engelstalige trainingen.

Ze is opgeleid als licentiate in de politieke wetenschappen, internationale betrekkingen en volgde daarnaast een eenmalige kandidatuur moraalwetenschappen. Tijdens haar loopbaan volgde ze een driejarige counselor opleiding en meerdere kortdurende opleidingen rond oa focussen, transactionele analyse, burn-out en bore-out, werken met mensen met beperking, projectmanagement, performantiemanagement, etc.

Vanuit haar opleiding tot counselor, haar vrijwilligerswerk bij het Namasté huis, de basisopleiding bemiddeling en blijvende leerhonger versterkte ze haar passie voor verbindende communicatie en conflicthantering. Ze heeft o.a. meerdere jaren als externe ombudsvrouw in de geestelijke gezondheidszorg op de teller en combineerde die job de laatste jaren met freelance trainer, coach en counselor.

In haar loopbaan combineert ze steeds haar liefde voor leren met werken voor en met mensen.

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over haar keynote.

Katrien Bontinck werkt sinds 2016 in de groepspraktijk "het Gezondheidshuis" te Lede (bij Aalst) alsook in haar "Huis voor Verbinding" te Haaltert, waar ze eveneens een prachtige ruimte aanbiedt aan collega's om workshops, trainingen, yoga-, ademsessies, .. kortom alles rond welzijn en ont-haasten te organiseren. 


In de workshop "Leren ontstressen in minder dan 5 minuten" leer je situaties ontstressen die je “eigenlijk niet kan kennen” maar die wel opgeslagen zijn in je onderbewuste en die je veel last bezorgen. 

Via deze aanpak wordt je onderbewuste je beste vriend die automatisch uitvoert wat jij belangrijk vindt, nl stress en onrust weggooien. 

En dat werkt razendsnel ! 

Je leert hier een diepgaande ontstress-methode aan die je zelf makkelijk en overal kan toepassen.

Deze oefening is ook perfect om aan jouw cliënten of patiënten door te geven. 

Vicky Nuyts is werkzaam als coach en auteur van het boek ‘Het ACTieve GlunderSchrift, een werkboek voor durvers, doeners, denkers en twijfelaars’


In de workshop "Woorden geven aan wat je waard bent, wat je voelt en waar je naartoe wilt" leer je hoe je cliënten beter kan ondersteunen bij het verkennen van hun sterke punten, gevoelens en waarden.

In deze interactieve workshop leer je  de basisprincipes van Acceptance and Commitment Therapie (ACT) kennen en ga je praktisch aan de slag met de unieke kaartensets EigenHeidjes, GevoeligHeidjes en WaardigHeidjes, door hands-on werkvormen. Je ontdekt hoe je met behulp van de kaartensets nuances kunt aanbrengen in wat je denkt, voelt en doet.

Wat kun je verwachten?

Theoretische inzichten: leer de basisprincipes van ACT en begrijp waarom het belangrijk is om je kwaliteiten, talenten, gevoelens en waarden te verkennen.

Praktische werkvormen: werk met de EigenHeidjes, GevoeligHeidjes en WaardigHeidjes: ontdek hoe je deze sets kunt inzetten in je eigen praktijk.

Direct toepasbare tools: na deze workshop heb je concrete oefeningen die je meteen kunt gebruiken om je cliënten te helpen bij het verhelderen van hun talenten, gevoelens en waarden.

Nils Vandenbroucke is klinisch psycholoog en psychotherapeut gespecialiseerd in trauma en opvang na traumatische gebeurtenissen. Sinds 2012 begeleidde hij getroffenen en hulpverleners bij verschillende rampen in België, zoals de busramp in Sierre, de treinramp in Wetteren, de terroristische aanslagen in Brussel en Zaventem, de coronapandemie, enz. Naast zijn activiteiten als psycholoog heeft hij ook nationale en internationale ervaring in het geven van trainingen en opleidingen aan bedrijven en studenten.


***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die hij samen met Robbert Meulemeester zal brengen op PsyKonnekt.

Robbert Meulemeester is Senior Consultant & Trainer at PM • Risk Crisis Change.


***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die hij samen met Nils Vandenbroucke zal brengen op PsyKonnekt.

Marijke Leys is gedreven opleider van Voice Dialogue Facilitators. Psychotherapeut met expertise in delenwerk. Auteur van 'Kwetsbaarheid als kompas' en ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’


***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij zal brengen op PsyKonnekt.

Brigitte Dhondt is van oorsprong kinesitherapeut en bekwaamde zich reeds vele jaren in lichaamsgerichte traumatherapie. Ze is Voice Dialogue Facilitator, Conscious Body begeleider, Traumasensitieve Yoga Docent en Somatic Experiencing Facilitator.


***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij zal brengen op PsyKonnekt.

    Marieke Impens is  zaakvoerder van The Human Link, klinisch psycholoog en gedragstherapeut.


    Gestart in 2009 is ze sinds 2021 medezaakvoerder van deze toffe boîte! Vanuit de ambitie om geen “softe” psycholoog te worden en haar nood aan een degelijke portie wetenschappelijkheid binnen de psychologie, startte ze haar professionele carrière als theoretisch psycholoog en behaalde ze een getuigschrift in de neuropsychologie. Omdat haar honger nog niet helemaal gestild was, behaalde ze in 2011 haar postgraduaat Gedragstherapie aan de KULeuven. Dit denkkader is helemaal op haar lijf geschreven. Haar focus ligt enerzijds op het professionaliseren en het uitbouwen van de expertise in The Human Link. Daarnaast blijft ze ook gebeten om zowel bedrijven als particulieren zelf te ondersteunen waar mogelijk. Ze is  ook erkend supervisor binnen de gedragstherapie en op die manier kan ze haar expertise en know how doorgeven aan collega’s.

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij samen met Bep Trogh zal brengen op PsyKonnekt.

      Bep Trogh is zaakvoerder van The Human Link, klinisch psycholoog en gedragscounselour. Ze werkt sinds 2012 voor The Human Link. Als arbeids-en organisatiepsycholoog, erkend klinisch psycholoog en gedragscounselor maakt ze deel uit van het team. Ze begeleidt individuen en teams op gebied van werkgerelateerde stressklachten, burn-out en acute stress (opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen). Daarnaast geeft ze psycho-educatieve opleidingen, workshops en train-the-trainers binnen bovenstaande thema’s. Binnen de projectwerking van The Human Link probeert ze preventieve oplossingen te ontwikkelen en te implementeren naar verschillende kwetsbare doelgroepen toe. Tot slot ondersteunt ze organisaties bij het uitwerken van hun beleid waarin het welzijn van de medewerkers centraal staat. Hoe ze het ook draait of keert het meeste energie haalt ze uit daadkrachtig bezig zijn met mensen. En lachen natuurlijk!

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij samen met Marieke Impens zal brengen op PsyKonnekt.

Lieve De Brauw werkt als klinisch psycholoog al meer dan 30 jaar met kinderen, jongeren en volwassenen in psychische nood. Gedurende 20 jaar was ze verbonden aan een kinderen en jongerenteam van een centrum geestelijke gezondheidszorg te Aalst en was ze actief als gerechtsexpert in zaken van fysieke en seksuele grensoverschrijdingen ten aanzien van minderjarigen. Met een achtergrond in solution focused brief therapy en een opleiding als erkend EMDR Europe consultant heeft ze zich daarnaast ook toegelegd op de uitbouw van haar zelfstandige praktijk te Lede (sinds 2017 fulltime) waar ze vooral cliënten begeleidt met complex trauma. In haar zoektocht om ingang te vinden bij gekwetste jonge kinderen maakt ze gebruik van kleine verhalen en metaforen.


***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij zal brengen op PsyKonnekt.

Patricia Vandenameele is psychotherapeute

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij samen met Michèle De Groote zal brengen op PsyKonnekt.

Michèle De Groote is lector pedagogische wetenschappen bij Odisee

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij zal brengen op PsyKonnekt.

Kevin De Geest is verbonden aan Psylaris

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die hij zal brengen op PsyKonnekt.

Myriam Deroo is stress en burn-out coach en loopbaancoach en geeft hartcoherentietrainingen met biofeedback apparatuur

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij zal brengen op PsyKonnekt.

Marianne Depestel is werkzaam als hippotherapeut

***

Binnenkort kan je hier meer lezen over de keynote die zij zal brengen op PsyKonnekt.

€ 49,-
€ 29

Mis hét event voor de GGZ hulpverlener niet en bestel nu voor 11 januari 2025 jouw ticket, want dan geniet je van het voordeeltarief.


Voor slechts € 29 excl. btw geniet je van 

  • een goedgevuld dagprogramma met boeiende keynotes en workshops
  • inspirerende ontmoetingen met collega's en exposanten
  • lekkere catering 
  • een goodiebag.

"De fijne sfeer die er hing, het lekkere eten, de nieuwe mensen die ik mocht ontmoeten en de verbinding met collega's. Kortom de 1e editie van PsyKonnekt was een aangename dag".