Workshops voor bedrijven

Naast het individuele aanbod kan je als werkgever er ook voor kiezen om workshops in groep aan te bieden. Onze leden beschikking over de nodige expertise om met jouw medewerkers aan de slag te gaan.

Enkele voorbeelden:

  • In balans met Hartcoherentie: eenvoudig en doeltreffend naar rust en ontspanning

Hartcoherentie is een eenvoudige maar zeer doeltreffende manier van ademhalen om jouw lichaam in balans te brengen. Via deze ademtechniek breng jij je hart in een bijzondere staat waardoor je hart, brein en ademhaling gaan samenwerken. Je zal daardoor rust en ontspanning voelen, veerkracht opbouwen en een betere focus en concentratie ervaren. Stress die er altijd zal zijn leer je door hartcoherentie bekijken vanuit een gebalanceerd brein in plaats vanuit een overprikkeld emotioneel brein. Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om op een constructieve manier met stress om te gaan. Daarenboven kan je het effect van deze vorm van ademhalen ook meten en opvolgen via een biofeedbacksysteem. 

Tijdens deze workshop maak je kennis met deze techniek en wordt er uitgelegd hoe het werkt. Je krijgt naast theoretisch inzicht omtrent stress, veerkracht, werking van het brein en hart een ademtechniek aangeleerd die je levenslang kan toepassen. Er is natuurlijk ook ruimte voor je eigen verhaal en ervaringen met bijhorende tips & trics.

  • Uitgerust op het werk? Enkele inzichten omtrent slaap en slaapproblemen met bijhorende tips & trics

We bezuinigen steeds meer op onze slaap om mee te kunnen draaien in de non-stop 24/7 wereld waarin we vandaag leven. Eén enkele korte nacht kan weinig kwaad. De realiteit is echter dat velen met ons snelle levensritme en alle stress die we van het werk mee naar huis nemen, lang niet genoeg slapen. En dit kan ernstige gevolgen hebben. Slaap is net zoals voeding en beweging van vitaal belang voor onze gezondheid. 

Inhoud workshop: wat is slapen eigenlijk? Wat doet het met ons lichaam? Hoeveel uren slaap hebben we nodig? Wat is een gezonde slaapstructuur: de verschillende slaapstadia? Prikkelbaar, meer eten, slechte concentratie, tragere reactietijd, ... Wat maakt dat we dit ervaren na een paar slechte nachten? Het effect van beweging en voeding op onze slaap. Hoe zorgen we zelf voor een gezonde slaaphygiëne?

  • Bodyflow 

Tijdens deze workshop staat de taal van het bewegend en dansend lichaam centraal. Het is een belevingsworkshop waarbij je jezelf en de ander kan ontmoeten en jouw lichaam beter kan leren kennen en aanvoelen. The body never lies. In de bewegingen, aangevuld met muziek, communiceert het lichaam meer op een directe manier. Door middel van het experimenteren met (nieuwe) bewegingen wordt er een bewustwordingsproces en bijgevolg een verandering op gang gebracht. Je leert jezelf op een andere manier observeren, gewaarworden en het verruimt je expressievaardigheden. Dance is the conversation between body and soul. 

  • Workshop voor iedereen die meer wil weten over stress en veerkracht

De combinatie van ons beroep en ons privé-leven stelt soms zware eisen aan onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. In een snel veranderende wereld stijgt de druk op iedereen. Het behouden van je veerkracht en je flexibiliteit is de uitdaging van vandaag én morgen.

We gaan tijdens deze workshop dieper in op wat stress is en wat de verschillende uitingsvormen en gradaties zijn, bij jezelf en bij anderen. De workshop geeft je een goed idee stress te detecteren en te weten waarom we er last van hebben. Er worden ook handvaten aangereikt om met deze stress om te gaan en je stressbestendigheid of veerkracht te verhogen.

Tijdens de workshop krijg je ook de gelegenheid om zelf op onderzoek te gaan en via een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst na te gaan hoe het met jouw veerkracht is gesteld.

  • leren ontstressen in minder dan 5 minuten

In deze workshop krijg je een heldere kijk op hoe stress ontstaat en wat het met je doet. Je leert wat er in je hersenen en in je lichaam gebeurt wanneer triggers jou in een stress-modus brengen. We gaan ook praktisch aan de slag met oefeningen waarbij je jezelf in 5 minuten diepgaand ontstresst. Door middel van nieuwe breinkennis kan je stress opheffen in plaats van ermee te leren omgaan. Deze workshop is gebaseerd op Live The Connection, een door wetenschappelijke inzichten onderbouwde methode om alle vormen van stress in je leven weg te nemen.

  • Focus

Er was nog nooit zoveel afleiding als vandaag. De onbewust binnensluipende stroom aan verleidingen, telefoontjes, mails, meldingen start bij het wakker worden en eindigt bij het slapengaan. In zo’n omgeving hebben we sterk het gevoel dat we geleefd worden en nergens meer voldoende tijd voor hebben. Daarenboven heeft deze leefwijze een enorme invloed op onze eigen verwachtingspatronen en overtuigingen.

Wie de vaardigheid ontwikkelt om zich bewust te worden van deze onderstroom van niet-aflatende prikkels en erin slaagt deze te kanaliseren, zal veel mentale energie winnen, productiever zijn en uiteindelijk ook meer werk- en leefvoldoening ervaren.

Tijdens de opleiding zoomen we in op verschillende wetenschappelijke inzichten over de werking van het brein, over concentratiespanning en over werkmethoden. Deze inzichten toetsen we op jouw dagdagelijkse realiteit, zodat het echt beklijft en je meteen aan de slag kan om het anders te doen. Gelukkig is ons brein plastisch en weten we uit ervaring dat ander gedrag echt mogelijk is.

Wat leer je tijdens deze workshop?

- Wat is focus?

- Hoe werkt afleiding?

- De meest voorkomende oorzaken van focusverlies

- Wat is flow?

- Taakwisselingen en de gevolgen

- Multitasking, waarheid of mythe

- Rust

- Creativiteit

  • High performance teams

Wat hebben jachtpiloten, special forces en brandweerteams met elkaar gemeen? Ze slagen er in om in een snel veranderende en gevaarlijke omgeving excellente prestaties te leveren. Ze zijn actiegericht en creatief. Hebben een maximale flexibiliteit en een groot aanpassingsvermogen. De ultieme vorm van high performance teams. 

Wat is hun geheim? Samenhorigheid, cultuur, gedeeld leiderschap, flexibiliteit, ...

In deze workshop gaan we dieper in op alle kenmerken die van deze groepen excellente teams maken. We maken de vertaalslag naar jouw werkvloer. Hoe vorm ik een team dat extreem wendbaar is in een VUCA-wereld?

  • Hoe je als medewerker zelf kan werken aan werkvoldoening.

We leven en werken in een wereld die steeds sneller veranderd, die ambigu is over wat de toekomst brengt en die bovendien erg complex is. Die jachtige context zorgt voor onzekerheid en stress.
In al dat zoeken zijn we tevergeefs op zoek naar externe bronnen van houvast en verliezen we uit het oog dat we de ankers in onszelf dragen.
In deze interactieve opleiding gaan we op zoek naar jouw identiteit. Welke zijn jouw talenten, competenties, betekenisgevers? Waarmee identificeer jij jezelf? We gaan m.a.w. op zoek naar jouw unieke fulfilling drives. Vandaaruit kijken we hoe je jezelf kan versterken in de context waar je deel van uitmaakt. Hoe kan je dat vertalen in haalbare doelen die je leiden naar meer werkvoldoening en hoe zorg je ervoor dat deze verankerd blijven?

  • De nieuwe feedback mindset

Om te excelleren met een vervuld gevoel heb je feedback nodig, in twee richtingen en op een progressiegerichte en talentversterkende manier. Deze vorm van feedback is essentieel als je als organisatie futurefit wil zijn. Als je je als organisatie hierin wilt onderscheiden gaat het over meer dan gewoon wat feedbackvaardigheden aankweken. Het is een mindset, een cultuur die helemaal door je organisatie waait, zowel horizontaal als verticaal, bottom-up als top-down. Tijdens deze interactieve opleiding zoomen we in op wat feedback zo moeilijk maakt. Hoe we evolutionair geprogrammeerd zijn, en gelukkig, tegelijkertijd ook maakbaar zijn. Eens we weten waarom feedback zo een belangrijk puzzelstuk is om nieuwe werkvormen (transversaal werken, meer diversiteit op de werkvloer, zelforganiserende teams) te laten slagen, leren we hoe je een feedback mindset kan internaliseren en feedback technieken kan toepassen op de werkvloer.

  • Communicatie

We communiceren tijdens de dag voortdurend zonder ons bewust te zijn van de verschillende persoonlijke kenmerken van de mensen (en onszelf) rondom ons. We gaan ervan uit dat de manier waarop we communiceren wordt geïnterpreteerd zoals wij dat zelf bedoelen, maar is dit ook zo?
Hebben onze woorden het gewenste effect? In deze workshop maak je kennis met de verschillende communicatiestijlen. Je leert deze herkennen bij jezelf en bij anderen. Je leert waarom zelfregulatie zo belangrijk is bij communicatie. Als je rekening houdt met al deze elementen, ben je in staat om je stijl aan te passen om tot een gewenst resultaat te komen.

Voor meer informatie

Wil jij ook jouw medewerkers ondersteunen en spreekt dit aanbod van Konnektit jou aan? Neem dan contact op met mij voor meer informatie.

Sonja Delbeecke

sonja@konnektit.be

0496 50 56 65

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier