Korte Training Lichaamsgericht werken in de individuele praktijk

5 december + 6 december 2022

Deze opleiding wordt georganiseerd door

“Het rijk van de ‘felt sense’ binnengaan is voor veel mensen als het betreden van een vreemd nieuw land, een land waar ze al vaak zijn geweest zonder zelfs maar de moeite te nemen naar het landschap te kijken.” Peter Levine

Onderzoek toont aan dat therapieën waarin gebruik wordt gemaakt van de ‘felt sense’ effectiever zijn dan therapieën waar dat niet gebeurt.

Inhoud

In deze tweedaagse reiken wij jou tools aan om via eenvoudige lichaamsgerichte interventies de gevoelde ervaring (felt sense) te verkennen en te benutten als therapeutisch middel. We onderzoeken hoe die lichamelijk gevoelde ervaringen een gids kunnen worden in het therapeutisch proces en ons naar diepere hulpbronnen kunnen leiden.

We staan stil bij de cyclus van waarneming/gewaar zijn,  energie vrijmaken en laten stromen, expressie en integratie. We doen dit dmv beweging, adem, geluid, zowel individueel als in contact. We onderzoeken nuances binnen het lichaamswerk: zowel expliciet en stevig als zacht en subtiel.

We werken ervaringsgericht en oefenen met elkaar. Er is ruimte voor uitwisseling, vragen en duiding.

We voorzien ook ruimte voor de praktijkervaringen van deelnemers. Hierbij geven we een aanzet tot het exploreren van jouw begeleidingsstijl in lichaamsgericht werken. Hoe kan je via lichaamsgericht werken aansluiten bij wat er op de voorgrond zit en hierbij de hulpvraag van de cliënt meenemen? Hoe zet je jezelf in als begeleider ? Hoe doe je dat praktisch in je praktijk (ruimte, materiaal, tijd…)?

De inspiratiebronnen voor deze workshop zijn bio-energetica, emotioneel lichaamswerk, ademwerk, karakterstructuren, Essentiewerk, Gestalttherapie, Mindfulness, yoga, tantra, …

Zorg voor makkelijk zittende kledij. We werken op blote voeten of antislipsokken.

Doelgroep

  • Therapeuten
  • Hulpverleners
  • Zorgverleners 

Opleider

Johanna Descamps heeft een zelfstandige praktijk als psychotherapeute in Deerlijk en is daarnaast als coach, docent en supervisor verbonden aan de Arteveldehogeschool binnen het domein van de gezondheidszorg.

Ze is geboeid door mensen en wat hen ten diepste drijft. Haar hart gaat uit naar het raakvlak van psychotherapie en spiritueel werk, geïnspireerd door het werk van diamond logos, waarbij elke menselijke ervaring ook een doorgang is naar een voller leven vanuit je essentie. Het werken met het lichaam, oprecht menselijke aanwezigheid en een creatieve insteek zijn belangrijke basispijlers in haar werk.

Ze heeft zich de voorbije jaren verder verdiept via diverse opleidingen zoals rouwbegeleiding, EMDR, traumawerk, natuurcoaching, mindfulness, systeemdenken, hechting, loopbaancoaching, …

Wanneer?

  • Maandag 5 december 2022
  • Dinsdag 6 december 2022
  • Telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

Waar?

Educatieve Academie, Patriottenstraat 35, 2600 Berchem

Investering?

215 EURO

(voorschot 50 euro + 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: 180 EURO

(voorschot 50 euro + 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Meer info en inschrijving?

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier