Korte Training De mogelijkheden van het doen: actiegerichte interventies

28 november + 29 november 2022

Deze opleiding wordt georganiseerd door

Al te vaak praten we een hele sessie vol. Cliënten krijgen inzichten en leren zichzelf en hun patronen kennen. Maar praten alleen is niet altijd voldoende en ook niet voor elke cliënt weggelegd.

Cliënten (en therapeuten ?) blijven graag in de veiligheid van woorden en gedachten. Wanneer je gaat doen help je jouw cliënt om ook te ervaren. Het gericht handelen maakt een thema voelbaarder, concreter en echter. Best spannend dus. Met acties maak je de brug tussen de veilige therapeutische omgeving en de buitenwereld waarin veranderingen effectief verwezenlijkt moeten worden.

Inhoud

Er bestaat een rijk aanbod van actiegerichte interventies. Je hebt nochtans niet altijd vaststaande methoden nodig om de overstap te maken naar het doen.

In deze training worden gekende methoden terug aan het licht gebracht én leer je hoe je met aangereikte thema’s aan de slag kan met algemene technieken.

Je krijgt een overzicht van het rijke gamma waaronder vormgeven, lichaamswerk, symbolisering met voorwerpen, duplo’s, Voice Dialogue, visualisering en vele andere mogelijkheden. De focus ligt hierbij niet op het aanleren van de concrete methodes zelf, maar wel op het maken van de brug tussen woorden en acties.

Vanuit casussen bekijken we wat de opties zijn en duiken we af en toe zelf in de ervaring. We zoeken uit welke vooroordelen de drempel verhogen. En we gaan ook op zoek naar wat jou als therapeut tegenhoudt om in actie te komen met jouw cliënten.

Doelgroep

We bouwen verder op de I.V.-kaders en de aangereikte methoden binnen de vierjarige I.V.-opleiding.

Maar ook voor therapeuten met een andere scholing is actiegericht werken een grote meerwaarde. Alle hulpverleners welkom! 

Opleider

Tinne Matheussen is een energieke I.V.-therapeute met roots in holistische coaching. Van nature actief en met een voorliefde voor het hele belevingsveld. In haar praktijk in Gent genoot ze jaren van het begeleiden van cliënten. Ze is in 2021 met haar gezin naar de Ardennen verhuisd om dicht bij de natuur te zijn. Daar zet ze haar praktijk verder en zal ze herbronningtrainingen organiseren. Daarnaast maakt ze therapie toegankelijker als mede-oprichtster van VindeenTherapeut.be. Ze is een echte I.V.’er in hart en nieren waarbij ze snoept van alle verschillende methoden zoals oa NLP, archetypen, werken met poppetjes en EFT (tapping).

Wanneer?

  • Maandag 28 november 2022
  • Dinsdag 29 november 2022
  • Telkens van 10u00 tot 17u00 (1 uur lunchpauze)

Waar?

Educatieve Academie, Patriottenstraat 35, 2600 Berchem

Investering?

215 EURO

(voorschot 50 euro + 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: 180 EURO

(voorschot 50 euro + 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Meer info en inschrijving?

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier