Systeemtherapeutisch werken met rouw

18 oktober + 19 oktober + 20 oktober 2022

Deze opleiding wordt georganiseerd door

Na het verlies van een dierbare rouwt ieder op z’n eigen manier binnen een context van anderen. Partners en gezinsleden rouwen vaak verschillend om eenzelfde overlijden. Kinderen en jongeren hebben vaak specifieke noden. Er dient ruimte te zijn voor iedere rouwende en tegelijk moet er vaak ook gezorgd worden voor het geheel (de partnerrelatie/ het gezin). Hoe kunnen wij als hulpverleners hierbij aandacht hebben voor de complexiteit van dit geheel?

Inhoud

Tijdens deze driedaagse training staan we stil bij de uitdagingen en meerwaarde van een relationele en dialogische blik in het werken met koppels en gezinnen in rouw.

Wat zijn de aarzelingen bij onszelf én bij onze cliënten om ook partners en gezinsleden te betrekken in het therapeutische rouwproces?
Hierbij maken we steeds de koppeling naar het psychotherapeutische werk: Wat betekent dit voor het concrete therapeutische werken met koppels en gezinnen in rouw?

In deze drie dagen hebben we ook aandacht voor het betrekken van kinderen en jongeren in het gezinstherapeutische werk.

Opleider

An Hooghe is klinisch psycholoog en relatie-en gezinstherapeut.

De voorbije jaren werkte ze als klinisch psychologe op twee plaatsen: in haar privépraktijk en op Context, Centrum voor Relatie- & Gezinstherapie, U.Z. Leuven, waar ze ook als opleider verbonden is aan de postacademische opleiding Relatie- & Gezinstherapie, en ook al jaren een jaaropleiding ‘Rouw en verlies vanuit een systemisch kader’ verzorgt. Sinds ze doctoreerde in 2019 maakt ze deel uit van een internationaal netwerk van experten rond rouw.

An Hooghe is één van de gezichten van het centrum “Verbinding in verlies”, een expertisecentrum met gelijkgezinden, waar er professionele zorg kan aangeboden worden aan mensen in rouw, én vorming kan gegeven worden aan andere hulpverleners die hier houvasten in zoeken.

Deze training kan gecombineerd worden met de 2-daagse training van An: "Rouw - een model van verbindingen", maar ze kan ook afzonderlijk geboekt worden.

Wanneer?

  • Dinsdag 18 oktober 2022
  • Woensdag 19 oktober 2022
  • Donderdag 20 oktober 2022

Waar?

De Kluizerij - Aalstersedreef 1 - 1790 Affligem

Investering?

  • 560 euro + 21% BTW
  • Indien u inschrijft voor deze training, in combinatie met de 2- daagse training van An Hooghe rond "Rouw – een model van verbindingen", krijgt u op beide trainingen 10 % korting.

Meer info en inschrijving?

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit. Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via

info@in-spirado.be of via deze link.

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier