Ontwikkelingsgerichte psychotherapie en een gestaltbenadering

9 december + 10 december + 16 december 2022

Deze opleiding wordt georganiseerd door

In deze opleiding voor psychotherapeuten en psychotherapeuten in opleiding dompelen we ons onder in de ontwikkelingspsychologische benadering van cliëntsystemen. Door casusconceptualisatie kunnen we met ons ontwikkelingspsychologisch kader inzicht krijgen in cliëntsystemen, en ook onze awareness vergroten van eigen blinde vlekken.

Inhoud

De aangeboden ontwikkelingsgerichte blik vormen we vanuit enerzijds een gezamenlijke zoektocht met de groepsleden, en anderzijds is deze gestoelt op psychodynamische inzichten en de recentere polyfone ontwikkelingsinzichten vanuit de gestalttheorie.

Concreet:

  • we brengen een synthese van de ontwikkelingsdynamische ontwikkelingspsychologie
  • we verbinden dit met de polyfone ontwikkelingstheoretische inzichten vanuit de gestalttheorie
  • we gaan op zoek naar concrete handvaten met volwassen cliënten enerzijds en vertalen dit naar opvoedkundige inzichten anderzijds

In de opleiding geven we een werkbaar kader mee die bruikbaar is voor toekomstige casusconceptualisatie. Er worden concrete handvaten meegegeven zodat gedrag behalve veldtheoretisch ook kan gekaderd worden binnen de ontwikkelingsbehoeften en ontwikkelingstaken bij individu en omgeving.

Met de aangeboden inhoud kan je als psychotherapeut concreet aan de slag met een vergroot inzicht en zelfvertrouwen, en nieuwe tools om de eigen awareness te vergroten.

Doelgroep

Psychotherapeuten & psychotherapeuten in opleiding.

Opleider 

Wouter Roelstraete  is meester in de beeldende kunsten en geaggregeerde voor het onderwijs. Wouter vervolledigde de Gestalttherapie opleiding aan het IVC en volgt momenteel de internationale opleiding Gestalt therapy and phenomenological approach to psychopathology and clinical practice. Hij is een NVAGT/EAGT erkend gestalttherapeut.

Daarvoor volgde hij opleidingen psychodrama en de eenjarige basisopleiding experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie, beide aan de school of Experiential-Dialectical psychodrama.

Wouter werkt sinds 2012 als psychotherapeut in de groepspraktijk Psyworks (Lauwe). Daarnaast werkt hij als psychotherapeut en coach in het buitengewoon onderwijs Ter Sterre voor jongeren gediagnosticeerd met ASS. Hij geeft regelmatig lezingen over autisme en breekt een lans voor het gestaltmatig werken met mensen met diverse psychische diagnoses.

Wanneer?

  • Vrijdag 9 december 2022
  • Zaterdag 10 december 2022
  • Vrijdag 16 december 2022
  • Telkens van 9u30 tot 16u30

 

Waar?

IVC

Min. Vanden Peereboomlaan 27

8500 Kortrijk

Investering?

€ 500 (deze opleiding kan met de kmo-portefeuille betaald worden)

Broodmaaltijden en koffiepauzes zijn inbegrepen in de prijs.

Telt mee voor 18 NVAGT/EAGT-uren.

Meer info en inschrijving?

 

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link 

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier