KMO-portefeuille

UPDATE 23 AUGUSTUS 2021

De overheid heeft beslist om serieus te snoeien in de KMO-portefeuille. Niet elke opleiding komt nog in aanmerking voor subsidies én niet elke zelfstandige komt nog in aanmerking om sommige opleidingen met KMO-portefeuille te betalen. Voor alle details verwijs ik naar de website van VLAIO waar je kan nagaan of je in aanmerking komt voor deze subsidie.

 

Bespaar tot 30% op je opleiding dankzij de KMO-portefeuille

Konnektit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Dit betekent dat zelfstandigen (in hoofd- of in bijberoep), ondernemers van een KMO & beoefenaars van een vrij beroep kunnen genieten van 30% subsidies bij het volgen van opleidingen.

Onze gegevens:

Registratienummer DV.O229322
Dienstverlener Konnekt-it
Pijler Opleiding
Domein Algemeen domein

 

Je betaalt met andere woorden slechts 70% van het inschrijvingsbedrag op voorwaarde dat je onderstaande instructies volgt.

=> Betalen met de KMO-PORTEFEUILLE
 • Geef bij je inschrijving aan dat je via KMO-portefeuille wil betalen. Het is niet toegestaan om in schijven te betalen.
 • Je ontvangt na je inschrijving meteen een factuur met een factuurnummer dat je nodig hebt voor de betaling via KMO-portefeuille (zie hieronder). Per inschrijving voor een opleiding wordt er één factuur aangemaakt.
 • De BTW kan je niet betalen met de KMO-portefeuille, bijgevolg dien je dit te storten op onze rekening BE46 3631 6855 6536 met vermelding van het factuurnummer.
 • Vervolgens vraag je je subsidie aan via de KMO-portefeuille.
=> Hoe maak je gebruik van de KMO-PORTEFEUILLE?
 • Alle info m.b.t. de KMO-portefeuille vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille of via het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Overheid.
 • Heb je nog nooit gebruik gemaakt van de KMO-portefeuille? Dan dien je je eenmalig te registreren. Hou er rekening mee dat het registreren tot 10 werkdagen kan duren én dat je over een e-ID en een elektronische kaartlezer moet beschikken.
 • Eénmaal je geregistreerd bent, kan je een projectaanvraag indienen. Selecteer bij dienstverleners “Konnekt-it”
 • Geef de omschrijving van je opleiding in en het correct aantal opleidingsuren (dit vind je terug op je inschrijvingsbevestiging en op de factuur). Geef ook het volledige bedrag op van de opleiding. Dien je projectaanvraag onmiddellijk na je inschrijving in. 
 • Maak je gebruik van de vroegboekkorting, zorg er dan voor dat je dossier is ingediend voor die datum & de BTW betaald is.
 • Maak je geen gebruik van de vroegboekkorting, hou er dan rekening mee dat de betaling dient te gebeuren voor de start van de opleiding.
 • Indien de opleiding reeds is gestart en de projectaanvraag 14 dagen of later na deze startdatum wordt ingediend, kan dit niet meer goedgekeurd worden. Dit betekent dat je als deelnemer het opleidingsbedrag volledig zelf dient te betalen.
 • Een projectaanvraag moet eerst door Konnektit worden goedgekeurd (opleiding, bedrag, aantal opleidingsuren, datum aanvraag). Van zodra dit in orde is, krijg je daarover via de KMO-portefeuille een bericht.
 • Daarna dien je binnen de 30 dagen 70% van het opleidingsbedrag te storten aan de KMO-portefeuille. Van zodra je storting in orde is, zal de Vlaamse Overheid de andere 30% van het opleidingsbedrag in jouw KMO-portefeuille storten.
 • Tenslotte moet je KMO-portefeuille de opdracht geven om het volledige bedrag van de opleiding te betalen aan Konnekt-it. Hierbij gebruik je het factuurnummer dat op de factuur staat vermeld.

Heb je vragen?

Sonja Delbeecke

GSM 0496 50 56 65

Email sonja@konnektit.be

 

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier