Geen financiële zorgen als je ziek bent ...

Het kan iedereen overkomen: een tegenslag die je carrière tijdelijk of definitief stillegt. Niet het gedroomde traject als ondernemer, maar de juiste verzekeringen kunnen de financiële kater gelukkig verzachten. We delen graag enkele tips om geldproblemen bij arbeidsongeschiktheid te vermijden.

In 2000 startte An met een eigen praktijk als psychotherapeut. Daarnaast gaf ze op freelance-basis les. Haar man was actief als bediende.  

Ziekte-uitkering niet voldoende

In 2015, op 35-jarige leeftijd, kreeg An te horen dat ze borstkanker had. Het aangetaste weefsel diende operatief verwijderd te worden en daarna volgde een periode van chemotherapie. Gedurende gans deze periode was An arbeidsongeschikt. Van een maandelijks inkomen van 2.500 euro zou An terugvallen op een ziekte-uitkering van ongeveer 1.000 euro. Ook haar man werkte in die periode minder om de zorg voor de kinderen (6 - 8 en 10 jaar) over te nemen en dus daalde ook zijn inkomen.

Gelukkig had An zich, op aanraden van haar vader, al vanaf de start als ondernemer ingedekt tegen loonverlies bij ziekte en ongeval. 

Gelukkig optimaal verzekerd

An had een verzekering Gewaarborgd Inkomen, waardoor zij 1.500 euro per maand uitbetaald kreeg. An geeft aan dat ze zich op financieel vlak geen zorgen diende te maken dankzij de ziekte-uitkering + het gewaarborgd inkomen. Ze was blij dat ze al van bij de start als zelfstandige verzekerd was.  Iemand die plots ziek wordt, kan namelijk niet zomaar even snel nog een arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen. Zonder die bescherming zou de huidige financiële situatie van An en haar gezin een stuk dramatischer zijn.

3 tips van An voor andere ondernemers:

  • Besteed genoeg tijd aan het bekijken en vergelijken van verzekeringen zoals Gewaarborgd Inkomen en Pensioenaanvulling. Die kunnen het verschil maken tussen leven en overleven. Denk goed na over de looptijden van polissen en de eventuele termijn van je eigen risico.
  • Ook specifieke verzekeringen zoals de schuldsaldoverzekering zijn heel belangrijk als je met een zware ziekte geconfronteerd wordt. overlijd je, dan bepaalt die verzekering mee de financiële last die doorschuift naar de overlevende partner
  • Vergeet ook je pensioenaanvullingen, zoals de VAPZ voor zelfstandigen of IPT voor vennootschappen niet. Zodat - als je je wettelijk pensioen ontvangt - je niet te veel moet inboeten aan levensstandaard.

Meer info?

Wil je meer info over verzekeringen, neem dan contact op met onze Konnektit partner

      

 

Vorig bericht

Alle berichten

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier